5.8.2013 – Update na Aagtekerke

Na de wedstrijd in Silly wordt de tractor weer in orde gemaakt voor de wedstrijd in Aagtekerke.
Omdat de wedstrijd pas laat begint vertrekt het team pas op de dag zelf. Na een gezellige rit tussen alle caravans en campers door komen we op het wedstrijdterrein aan.

Het is er heerlijk zonnig en de wedstrijd komt langzaam op gang. Als laatste klasse zijn wij aan de beurt.
Heavy Boy trapt af nadat de baan op provisorische wijze opengetrokken is en weer dicht gemaakt.
Op 43.74m houdt het op. Meteen daarna zijn wij aan de beurt. Mark besluit om de koppeling al vroeg op te laten komen zodat het motortoerental enigszins beperkt blijft op de baan die weinig grip biedt. Bij de start blijft één wiel haast stil staan maar gelukkig pakt de machine daarna wel grip. De rest van de run gaat ondanks de lastige omstandigheden niet verkeerd en eindigt op 101.17m wat ons een 5e plek oplevert.  Na ons is Wickie Power aan de beurt. De fraaie run eindigt op 104.17. Dieselross heeft meer moeite met de baan en blijft steken op 96.26m. Mud Patrol mag daarna aanhaken en ook hij duidelijk moeite met de omstandigheden. Op 4 centimeter achter ons komt hij tot stilstand. De Dams rooster gaat gillend over de baan en bereikt 107.63m. Code Red heeft een hele goede dag. Geert Aernouts rijdt in de kwalificatie een afstand van 108.48m en sleept in de finale de 1e plaats in de wacht.  Appy power is daarna de enige die een full pull haalt, gevolgd door Hytec Redneck die eindigt op 98.93m. In de finale wordt zoals eerder gezegd Code Red 1e gevolgd door Wickie Power op 2 en Dams Rooster op 3.

We zijn tevreden met een mooie plaats in de middenmoot. We hebben één weekendje rust om daarna vol goede moed naar Lochem te gaan.

Sponsoren