7.5.2014 – Uitstapje

Afgelopen winter hebben we, na een onverwacht en kort ziekbed, onze grote steun en toeverlaat moeten afgeven. Ricky van Leijsen was vanaf het 1e uur een moeder voor het hele team met haar gastvrijheid op ons sleuteladres en alle goede zorgen tijdens het sleutelen. Tevens zorgde ze er telkens weer voor dat we met goedgevulde koel- en vrieskasten ook op de wedstrijden niets te kort kwamen. We zullen haar enorm missen, maar we weten dat ze altijd met ons mee zal rijden en op ons zal toezien vanaf haar regenboog, zoals ze Milco heeft beloofd.

Enkele maanden geleden hebben we de stilgevallen winterwerkzaamheden weer opgepakt. Echter heeft onze huidige motor toch meer geleden dan we hadden verwacht. Wat nu? Veel animo hebben we nog niet in het sleutelen. Willen we binnen enkele weken deze motor weer geheel opbouwen, of iets anders?

Het is iets anders geworden. We gaan het komende jaar met onze oude Hypermax motor en turbosetup van enkele seizoenen geleden rijden. Maar omdat de Pro-stock motoren de afgelopen jaren behoorlijk sterker zijn geworden, gaan we voor het komende seizoen een uitstapje maken naar de Light Superstock klasse. Onze oude motor en turbosetup voldoet namelijk zo aan de reglementen van deze klasse. Hoewel we vermoeden dat de dieseltractoren in deze klasse, de alcohol gestookte tractoren niet bij kunnen houden, vanwege gelijke turbolimieten, hopen we een uitdagend seizoen mee te kunnen rijden. Onder tussen kunnen we bezien hoe we de andere motor weer willen opbouwen.

Tevens hebben we de voorkant van de Easy Rider iets aangepast, zodat we reglementair gesleept kunnen worden met een oppikblok. En aan de achterkant is de steigerbegrenzer geüpdatet zodat we weer eens wat gewicht besparen. Om te zien of alles voldeed heeft de Easy Rider zijn neus al even buiten mogen steken.

steigerbegrensers neus

De wedstrijdkalender voor het komende seizoen komt er nu dus ook iets anders uit te zien. We rijden niet in Stroe, maar wel in Lochem en Bakel. Tevens zullen we in Made en Alphen niet primetime rijden op zaterdagavond, maar op de zondagmiddag. Kunnen we mooi een jaartje onze collega’s uit de Pro-stock klasse aanmoedigen, onder het genot van een Juupje.

Wedstrijdkalender 2014:

Staphorst Zaterdag 17 Mei Aanvang 13:00 uur
Made Zondag 22 Juni Aanvang 12:00 uur
Hoeven Zondag 29 Juni Aanvang 13:00 uur
Putten Zaterdag 12 Juli Aanvang 15:00 uur
Silly (B) Zondag 13 Juli Aanvang 11:00 uur
Aagtekerke Zaterdag 26 Juli Aanvang 13:00 uur
Lochem Zaterdag 2 Augustus Aanvang 17:00 uur
Montfoort Zaterdag 9 Augustus Aanvang 12:00 uur
Zele (B) Vrijdag 15 Augustus Aanvang 11:00 uur
Alphen Zondag 24 Augustus Aanvang 12:00 uur
Bakel Zaterdag 30 Augustus Aanvang 16:00 uur
Sponsoren