4.6.2014 – Jaarmarkt

Op donderdag 29 mei hebben we samen met Blue Hazard gestaan op de Jaarmarkt in Den Hout, ter promotie van de sport, onze teams en Made’s Powerweekend. Deze keer waren we op stap zonder de vrachtwagen,
want we waren maar een paar honderd meter van huis af. De Easy Rider werd gesleept / opgetild door onze
Ford 8000, zodat de achterbanden geen extra slijtage ondervonden.

We hadden de kapotte krukas en vliegwiel meegenomen, waarvan het gewicht geraden kon worden.
Toch mooi om te zien hoe mensen dit gewicht inschatten en proberen te vergelijken.Eerst de krukas aan één zijde optillen en vervolgens ter vergelijking hun vriendin optillen.Het gewicht werd zeer wisselend ingeschat,
met als laagste 34,6kg, 40kg, 42,5kg en 55kg en als hoogste 340kg, 400kg, 465kg en 800kg.
Ook het gemiddelde lag met 141,6kg aan de hoge kant.

Ook wij waren, na een dag iedereen te hebben zien raden, nieuwsgierig naar het exacte gewicht.
Wij hadden op het eind van de dag veel mensen net onder de 100kg zien raden, maar wij vermoedden zelf dat hij hier net boven zou zitten. Dus een gewone personen weegschaal, een klein gewichtje (8,1kg) van de ER erop om het gewicht te verdelen. De weegschaal gaf 116,5 aan, min het gewichtje, dus hij weegt 108,4kg.

Het exacte gewicht is niet geraden, maar Piet Vijverberg uit Langeweg zat er met 110kg er het dichtste bij en heeft hiermee de 2 vrijkaarten voor het Made’s Powerweekend gewonnen, zodat hij ons op zondag kan komen aanmoedigen.

De komende week gaan we de Easy Rider gereedmaken voor het Powerweekend, waarbij wij op zondagmiddag 22 Juni om 12:00uur deelnemen in de Light Superstock klasse. We hopen hier, onder de aanmoedigingen van iedereen die ons heeft gesteund op de Jaarmarkt, een mooie prestatie neer te zetten.

Jaarmarkt Overzicht Jaarmarkt Den Hout 2014 1 Jaarmarkt Den Hout 2014 2

Sponsoren